Μουσικός Όμιλος Σπάρτης.


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ετήσια χορωδιακή συνάντηση του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης «Χορωδιακά», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/5/2012, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης.                                 

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα Σπαρτιάτες και επισκέπτες «παρακολούθησαν» την τριαντάχρονη πλέον πορεία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης μέσα από μια σύντομη αναδρομή, επιβραβεύοντας με το θερμό τους χειροκρότημα την προσπάθεια και το έργο των 30 χρόνων παρουσίας του.

Στην κατάμεστη, από φίλους της χορωδιακής μουσικής, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, η οποία και άνοιξε την εκδήλωση, την Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, τη Μικτή Χορωδία Millennium από την Slatina της Ρουμανίας και τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, σε ελληνικές και ξένες συνθέσεις και παραδοσιακά ρουμανικά τραγούδια.

Στο πλαίσιο εορτασμού του 2012 ως "Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου", η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης μαζί με τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου τραγούδησαν ένα από τα χαρακτηριστικότερα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή της Ειρήνης, "της Σπάρτης οι πορτοκαλιές".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα κοινό τραγούδι, από τις τρεις χορωδίες, ελάχιστο φόρο τιμής στο Λάκωνα ποιητή, το ποίημα "Δίχως εσέ", μελοποιημένο από τον μαέστρο της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου, κ. Ν. Καριώτη.

Την εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε εμφανίσεις υψηλής μουσικής ποιότητας και προσεγμένης τεχνικής, τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς βουλευτής Λακωνίας κ. Στ. Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ.κ Μάριος Τζωρτζάκης και Χρήστος Μακρής.