Επικαιρότητα - 1/1/2024


Η ευλόγηση της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σπάρτης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, που τελείται δέκα φορές ετησίως.
Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ευλογήθηκε η πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχήθηκε σε κάθε χριστιανό να είναι τα χρόνια του πολλά, αλλά κυρίως να έχουν νόημα και αξία. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, αφενός το εφήμερο της επίγειας ζωής και την ελαχιστότητά της μπροστά στην αιωνιότητα, αφετέρου την ανάγκη να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών. Ακολούθησε η διανομή των κομματιών και η ανταλλαγή ευχών σε χαρμόσυνο κλίμα.

==========