Απάντηση Πλειώτα σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας.


Ο δικηγόρος κ. Χρήστος Πλειώτας, ως Πληρεξούσιος Δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ευάγγελου Σιαμέτη, απέστειλε επιστολή - δήλωση ως απάντηση σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΑΜΕΤΗ

Σπάρτη 13 – 05 – 2012

Ως συνήγορος υπεράσπισης του αδίκως κατηγορουμένου για παράβαση άρθρου 299 παρ. 1 ΠΚ Ευαγγέλου Σιαμέτη και αφού έλαβα γνώση – όπως και ο εντολέας μου – του δημοσιεύματος της εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της 13 – 05 – 012 δηλώνω διερμηνεύοντάς τον εξής:

Για άλλη μία φορά ευρισκόμεθα εις το επίκεντρο δημοσιογραφικής κάλυψης της υπό κρίσιν υποθέσεως ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ καθ’ οιονδήποτε τρόπο προκαλέσει ή επιδιώξει. Ουδέποτε ο κατηγορούμενος Ευάγγελος Σιαμέτης έδωσε συνέντευξη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ούτε βεβαίως μέλη της οικογενείας του, ούτε ο συνήγορός του.

Είναι προφανές ότι η κάλυψη του θέματος έγινε δημοσιογραφικά από πηγές που αγνοούμε. Τίτλοι όπως: «ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ» ή «ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΚΑΚΚΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ», δεν συνάδουν με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος ποτέ δεν υπεστήριξε ότι πήρε τον νόμο στα χέρια του, ούτε ότι πυροβόλησε σεσημασμένο αλλοδαπό κακοποιό την ώρα που λεηλάτησε την επιχείρησή του.

Επειδή λοιπόν ο κατηγορούμενος βρίσκεται εν μέσω ενός κυκλώνα ανυπόστατων φημών και ειδήσεων που πλήττουν την υπερασπιστική του γραμμή και έχει ήδη καταθέσει μία καθ’ όλα βάσιμη προσφυγή για την αποφυλάκισή του, επιθυμεί με την δημοσίευση της παρούσης, να καταστήσει σαφές ,για άλλη μία φορά με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, – όπως έπραξε εξ’ αρχής – ότι τον ενδιαφέρει η ηρεμία του και η ευτυχής κατάληξη της προσφυγής του, για την τύχη της οποίας αρμόδια είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής από ατομικής, οικογενειακής και επαγγελματικής πλευράς μετά την ΑΔΙΚΗ προφυλάκισή του και σε τούτη της αφάνταστα δύσκολη γι’ αυτόν στιγμή, ζητά από τους λογικά σκεπτόμενους να αντιληφθούν ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον που άλλοι – ξένοι ως προς αυτόν – δημιουργούν επί της υποθέσεώς του.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Χρήστος Α. Πλειώτας