Βιωματική Ομάδα Γονέων στο Γεράκι.


Σήμερα, σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία, που αμφισβητεί κάθε τι σταθερό χωρίς να το αντικαθιστά με κάτι νέο, οι γονείς χρειάζονται υποστήριξη. Το να είσαι γονέας στην εποχή μας δεν είναι πια αυτοσχεδιασμός. Δεν μπορούμε να προφασιζόμαστε άγνοια και τα παιδιά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μεγαλώνουν στην τύχη. Χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και σωστή διαπαιδαγώγηση από καλά εκπαιδευμένους γονείς.

Δεδομένης της ανάγκης ενίσχυσης του γονεϊκού ρόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γερακίου Λακωνίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Λακωνίας θα πραγματοποιήσει Βιωματική Ομάδα Γονέων στο Γραφείο Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου, η οποία θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες 18:00 – 20:00 με έναρξη στις 17 Μαΐου 2012.

Θα υλοποιηθούν συνολικά οκτώ (8) δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Η ομάδα θα έχει υποστηρικτικό – συμβουλευτικό χαρακτήρα στα πλαίσια της ιδιότητας της εκπαιδεύτριας – συντονίστριας κας Καργάκου Αικατερίνης, Κοινωνικής Λειτουργού – Επιστημονικού Στελέχους του Κέντρου και οι θεματικές που θα αναπτυχθούν αφορούν τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών και εφήβων, τις σχέσεις στην οικογένεια, τα όρια στην συμπεριφορά των παιδιών, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την επικοινωνία στην οικογένεια, την εκπαίδευση σε δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων, καθώς και την ενημέρωση όσων αφορά τις εξαρτησιογόνες ουσίες.