Επικαιρότητα - 28/10/2023


Η Δοξολογία στη Σπάρτη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, εορτάσθηκε και φέτος σε όλη τη Χώρα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος και συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, τελέσθηκε η Δοξολογία. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος του 3ου Ενιαίου Λυκείου Σπάρτης κ. Γιάννης Τσουλόγιαννης.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βουτσινός, ενώ παραβρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Αμέσως μετά, στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε απόδοση τιμών από τους επισήμους. Στις 12.00 ξεκίνησε η παρέλαση στην οδό Λυκούργου και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς στην Κεντρική πλατεία, που παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

==========