Δήμος Σπάρτης


Μια μαγευτική βραδιά προσέφερε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στη Σπάρτη


Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έδωσε, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Ιουλίου 2017, μια μοναδική συναυλία στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μια μοναδική βραδιά εξαίρετης κλασσικής μουσικής, απόλαυσε το κοινό, υπό τη μουσική καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.

Ακούστηκαν έργα των R. Wagner, L. Brouwer και μελοποιημένα από τον Δημήτρη Μηνακάκη,  ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου.

Με την ορχήστρα συνέπραξαν ως σολίστ οι:
•    Λυδία Ζερβάνου (soprano),
•    Σοφία Καπετανάκου (mezzo soprano),
•    Αρκάδιος Ρακόπουλος (βαρύτονος) και 
•    Ηλίας Μαστοράκης (κιθάρα).

Οι εξαίρετοι μουσικοί, που απαρτίζουν την ορχήστρα, χάρισαν ένα πρωτόγνωρο μουσικό ταξίδι γεμάτο γαλήνη, αρμονία και ξεγνοιασιά, προσφέροντας ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα από τη δύσκολη και επιβαρυμένη καθημερινότητα, υπό τους ήχους άρτιων μουσικών απολαύσεων.

Τη συναυλία παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες του Δήμου Σπάρτης , που δε σταμάτησαν να επευφημούν και να χειροκροτούν  εκφράζοντας, κατά αυτόν τον τρόπο τον ενθουσιασμό τους.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Μηνακάκης κατάγεται από τις Αμύκλες, η Σοφία Καπετανάκου (mezzo soprano) από την Πολοβίτσα, ενώ η σύζυγος του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη (Κουτσόγιωργα Μαρία) από τις Καρυές.