Γιόρτασε η θαυματουργή εικόνα της Έλωνας.


15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : Γιόρτασε η θαυματουργή εικόνα της Έλωνας.

 

H Ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στο Κοσμά Κυνουρίας.


Χιλιάδες πιστοί από την Αρκαδία , την Λακωνία , αλλά και από πολλές περιοχές της χώρας βρέθηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στο Κοσμά Κυνουρίας, για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, που γιορτάζει το δεκαπενταύγουστο. Το προσωνύμιο της Παναγίας ''Έλωνα'' αξίζει να αναφέρουμε ότι προέρχεται από την τσακώνικη τοπική διάλεκτο και την λέξη "έουνη" που σημαίνει Ελεούσα. Η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό "πουκάμισο" κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση και εντοπίστηκε γιατί κατά θαυμαστό τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.

Στην εικόνα αυτή της Θεοτόκου έχουν αποδοθεί πολλά θαύματα και γι' αυτό πλήθος από τάματα πιστών περιβάλουν το προσκυνητάρι, ενώ οι πιστοί όλο το χρόνο, κυρίως όμως αυτές της ημέρες, από κάθε γωνιά της χώρας ακόμα κι από το εξωτερικό, φτάνουν με κάθε τρόπο και μέσο, για να εκπληρώσουν το τάμα τους και να δείξουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

 

15/8/2010

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.  Αντώνης Σαμαράς  παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ελώνης. 

 

Στο μοναστήρι της Παναγίας Έλωνας  παρέστησαν επίσης ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Λακωνίας της Ν.Δ Θανάσης Δαβάκης και  Γρηγόρης Αποστολάκος , ο νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας , ο αντινομάρχης Λακωνίας Παναγιώτης Φαρλέκας , ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λακωνίας Φίλιππος Πήλιουρας , η πολιτευτής Φεβρωνία Πατριανάκου και άλλοι από το χώρο της πολιτικής.

 

 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς με τον Δημήτρη Δράκο στην Ιερά Μονή Ελώνης.

 

 

 

 


 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε  3852  φορές (Εως 29/8/2010, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).