Δήμος Σπάρτης - Πολιτιστικά.


Το Καγκελάρι είναι πολυπρόσωπος υπαίθριος χορός, που χορεύεται κατά κανόνα παραδοσιακό. Οι ρίζες του χορευτικού δρώμενου χάνονται στα βάθη του χρόνου...

«Το Καγκελάρι, το καλύτερο έθιμο της Ηπείρου», είναι το θέμα παράστασης που παρουσίασε ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Άρτας, στα πλαίσια των προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης στο ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αμμότοπου Άρτας, Φανερωμένης Άρτας, Πραμάντων Ιωαννίνων, Πλατανούσας Ιωαννίνων και Παπαδατών Πρεβέζης.

Η παράσταση πραγματοποιείται από το 2007 με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της χώρας μας (Άρτα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πάτρα, Μεγαλόπολη, Ιωάννινα κ.ά.).

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης πρόσφερε στους πολίτες του Δήμου Σπάρτης μια ακόμα ωραία εκδήλωση και γι' αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια.