Επικαιρότητα - 27/7/2023


Οι Μολάοι του Δήμου Μονεμβασίας τίμησαν την Πολιούχο τους Αγία Παρασκευή

Στους Μολάους το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό, ενώ στη συνέχεια έγινε η μεταφορά της ιερής εικόνας της Αγίας στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού.

Την κυριώνυμη ημέρα, στον Καθεδρικό Ναό της κωμόπολης, τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν αρκετοί κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στους ευλαβείς χριστιανούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης.

Κατακλείοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στην θλιβερή επικαιρότητα, που έχει να κάνει με τις δεκάδες πυρκαγιές, που υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας μας. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σημαντικό κομμάτι της χριστιανικής διδασκαλίας αναφέρεται στην προστασία της φύσης, που είναι δημιούργημα του Πανάγαθου Θεού. Παράλληλα, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τα δύο παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσαν στο καθήκον, ενώ ζήτησε από το εκκλησίασμα κατά το Τρισάγιο που θα ακολουθούσε να προσευχηθούν, αφενός για την ανάπαυση των ψυχών των δύο πιλότων, αφετέρου για την ενδυνάμωση όλων όσων υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να προστατεύσουν την Πατρίδα και τους συνανθρώπους τους.

=========