Δήμος Σπάρτης - Πολιτιστικά.


«Το Καγκελάρι, το καλύτερο έθιμο της Ηπείρου», είναι το θέμα παράστασης που παρουσιάζει ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Άρτας, στα πλαίσια των προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης). Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αμμότοπου Άρτας, Φανερωμένης Άρτας, Πραμάντων Ιωαννίνων, Πλατανούσας Ιωαννίνων και Παπαδατών Πρεβέζης.

Η παράσταση πραγματοποιείται από το 2007 με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της χώρας μας (Άρτα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πάτρα, Μεγαλόπολη, Ιωάννινα κ.ά.).

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης καλεί όλους τους μαθητές και τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ωραία αυτή εκδήλωση.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Καγκελάρι είναι πολυπρόσωπος υπαίθριος χορός, που χορεύεται κατά κανόνα παραδοσιακό. Οι ρίζες του χορευτικού δρώμενου χάνονται στα βάθη του χρόνου...