Επικαιρότητα - 27/7/2023


Η Σκάλα του Δήμου Ευρώτα τίμησε την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών η Σκάλα του Δήμου Ευρώτα τίμησε την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή.

Ειδικότερα, την παραμονή της εορτής, στον φερώνυμο Ιερό Ναό Σκάλας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στο συνταρακτικό όσο και θλιβερό περιστατικό στην Κάρυστο, που προκάλεσε την απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι ήταν χειριστές πυροσβεστικού αεροπλάνου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε την ανάπαυση των ψυχών τους και την εκ Θεού ενδυνάμωση των οικείων τους προσώπων, ενώ τόνισε ότι οι προσευχές μας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν όλους όσοι δίνουν με αυταπάρνηση την άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα, που κάθε Καλοκαίρι κατατρώει την Πατρίδα μας.

Ακολούθως, μίλησε για την τιμώμενη Αγία, η οποία διακρίθηκε για την εργατικότητα, τον ιεραποστολικό της ζήλο και την ενάρετη βιοτή και πολιτεία της ευχόμενος να έχει πάντα υπό την σκέπη της την ευρύτερη περιοχή που την ευλαβείται ιδιαίτερα.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

======