Επικαιρότητα - 24/7/2023


Λαμπρή η 202η επέτειος απελευθέρωσης της Μονεμβασίας

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 η Μονεμβάσια εόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα την 202η επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί της επετειακής ημέρας, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε στο εκκλησίασμα λόγο πνευματικής οικοδομής αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Καψάλη, καθηγητή Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Ακολούθως, ο Δήμος Μονεμβασίας τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την επί 43 έτη πολυσχιδή προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία.

Στη συνέχεια επίσημοι και κοινό μετέβησαν στον χώρο της πλατείας του Ελκομένου Χριστού, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική Μονεμβασίας.

==========