Επικαιρότητα - 19/7/2023


2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου - Peloponnese Food Stories - Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού

Πάμε Γεράκι στις 30 Ιουλίου 2023 στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου Peloponnese Food Stories, σ’ ένα ταξίδι πολιτισμού και γεύσεων.

Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του δυτικού Πάρνωνα με τις βυζαντινές εκκλησίες να δεσπόζουν, το Γεράκι του Δήμου Ευρώτα μοιάζει με ανοιχτό μουσείο. Η περιήγηση στις παλιές γειτονιές με τα μάλλινα πολύχρωμα κιλίμια απλωμένα στα μπαλκόνια των σπιτιών σε βάζουν  σ’  ένα θεατρικό - κινηματογραφικό σκηνικό. Η υφαντική τέχνη αποτελεί παράδοση για το Γεράκι, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, και έλκει τις ρίζες της από την αρχαία Ελλάδα.

Και μετά, τι; Συνάντηση στην πλατεία του Γερακίου, όπου οι τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν γευστικές δοκιμές με καλούδια από την καρδιά της Λακωνικής γης, οι chefs και οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων θα ετοιμάσουν πεντανόστιμες λαχανόπιτες, χειροποίητα ζυμαρικά, τις λεγόμενες γκόγκες και άλλες εμβληματικές συνταγές της Λακωνικής Γαστρονομίας, ενώ στα παιδικά εργαστήρια οι μικροί μάγειρες και οι μικρές μαγείρισσες θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και φυσικά θα μαγειρέψουν.

Τελευταία μέρα του Ιούλη πάμε Γεράκι για να υποδεχτούμε τον Αύγουστο. Ραντεβού στο Γεράκι Λακωνίας την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στις 19:00.

=======