ΒΗΧΕΤΕ ; ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Είστε καπνιστής ή καπνίστρια και το πρωί που ξυπνάτε βήχετε για να καθαρίσετε τον λαιμό σας ή λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε με τα πόδια έναν όροφο; Δεν φταίει ούτε ο λαιμός σας ούτε η σκάλα  και ενδεχομένως ούτε η φυσική σας κατάσταση: όλα αυτά μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι το τσιγάρο έχει προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονές σας.

Οι βλάβες αυτές είναι η απαρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία προκαλεί επί 10-15 χρόνια ήπια ενοχλήματα στους ασθενείς, χωρίς έντονα συμπτώματα, δυστυχώς όμως σταδιακά εξελίσσεται . Για να διαγνωσθεί η ΧΑΠ , αλλά και να παρακολουθείται η πορεία της νόσου στους ασθενείς, υπάρχει μια πολύ απλή εξέταση της αναπνοής: η σπιρομέτρηση.

Η εξέταση αυτή διαρκεί ελάχιστα και απαιτεί να πάρει ο ασθενής μία βαθιά ανάσα και να εκπνεύσει με όλη του τη δύναμη σε ειδική συσκευή. Την εξέταση αυτή πρέπει να την κάνουν όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, ιδιαίτερα όταν έχουν τα παραπάνω συμπτώματα.

Το πνευμονολογικό ιατρείο του Γ.Ν Σπάρτης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, διοργανώνει δωρεάν σπιρομετρήσεις  στις 24  Απριλίου  2012 στο Κ. Υγείας Γυθείου και στις 25 Απριλίου 2012 στο Αγροτικό  ιατρείο Σκάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο  του πνευμονολογικού ιατρείου του Γ.Ν Σπάρτης 2731093182 με την Πνευμονολόγο - Εντατικολόγο κα Τίνα Λαμπρινή και την επισκέπτρια υγείας κα. Λαμπράκου Μηλιά.