Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών από το Λεπτό νησί Ελαφονήσου

H επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των 151 παράνομων αλλοδαπών που εντοπίστηκαν σε ξύλινο θαλαμηγό σκάφος την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 και ώρα 6 π.μ περίπου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Ελαφόνησος του Δήμου Ελαφονήσου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.

Το σκάφος των παράνομων αλλοδαπών εντοπίστηκε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος  κοντά στη νησίδα «Λεπτό νησί», όπου και αποβιβάστηκαν αρχικά οι επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ – Ν.Ε. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ» από τη νησίδα στη θέση «Υπόστεγο» στην περιοχή Πούντα Ελαφονήσου, έναντι της νήσου.

Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από τις Λιμενική Αρχή Νεάπολης, ενώ παρασχέθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης από την τοπική κοινωνία και τις Δημοτικές αρχές Ελαφονήσου και  Μονεμβασίας. Σημαντική στο σημείο αυτό ήταν και η συμβολή εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Βοιών και της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου.

Ο επιβαίνοντες -νεαροί άνδρες- υγιείς και χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο οδηγήθηκαν με ασφάλεια σε εγκαταστάσεις Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Βοιών, όπου διανυκτέρευσαν, για να μεταφερθούν σήμερα από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος (21/2012) το προσαραγμένο θαλαμηγό σκάφος δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα ενώ στην περιοχή δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.