Επικαιρότητα - 3/7/2023


Εορταστικό κλείσιμο του σχολικού έτους για το Γυμνάσιο Σκάλας στον Δήμο Ευρώτα

Με μία όμορφη και εποικοδομητική γιορτή έκλεισε φέτος το σχολικό έτος για το Γυμνάσιο Σκάλας.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, μετά το πέρας των ενδοσχολικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα η γιορτή λήξης του έτους με την θερμή συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητών/-τριών και των οικογενειών τους, αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο σύλλογος διδασκόντων/-ουσών είχε προετοιμάσει ένα ευχάριστο παιχνίδι γνώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας για τους μαθητές/-τριες της Γ΄ γυμνασίου, οι οποίοι και αποφοιτούν, βασισμένο στην ύλη των μαθημάτων που διδάχθηκαν κατά την διάρκεια του έτους. Οι μαθητές/-τριες των δύο τμημάτων χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και διασκέδασαν με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η πλούσια δράση του σχολείου με έμφαση στις συμμετοχές στους Πελοποννησιακούς Ρητορικούς Αγώνες, στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας, στο ξενόγλωσσο Συνέδριο Προσομοίωσης του ΟΗΕ, στο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα το "Σταφύλι και το Κρασί" με επίσκεψη στο Παν/μιο Πατρών, αλλά και στους τρεις Εκπαιδευτικούς  Ομίλους  που λειτούργησαν το τρέχον έτος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον "Όμιλο Ρητορικής", τον "Όμιλο Βιβλιοθήκης" και τον "Όμιλο STEΑM-ARDUINO Έξυπνη Πόλη". Οι συμμετέχοντες/ -ουσες έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής, αλλά και βραβεύσεις.

Επίσης, εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος χώρος της Βιβλιοθήκης του σχολείου, εγχείρημα που ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο σύλλογος διδασκόντων/-ουσών συγκεντρώνοντας ένα ποσό στην μνήμη της συναδέλφου Αικατερίνης Τσάκωνα που απεβίωσε πρόωρα.

Τέλος, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων προσέφερε έναν πλούσιο μπουφέ στα παιδιά, ένα αναμνηστικό δώρο για τα παιδιά που αποφοίτησαν, αλλά και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την αγορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη.

'Ηταν μια βραδιά γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, αναμνήσεις για τους μεγαλύτερους, αλλά και έμπνευση για τους μικρότερους μαθητές. Η σχολική κοινότητα εύχεται σε όλους ένα ξεκούραστο καλοκαίρι!

========