Επικαιρότητα - 29/6/2023


Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η α΄κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών στην Ταϋγέτη

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η α΄περίοδος των αγοριών των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, στην οποία φιλοξενήθηκαν 60 αγόρια δημοτικού για επτά ημέρες.

            Στο δάσος της Ταϋγέτης και δίπλα στην ιστορική Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για πρώτη φορά μακριά από τα σπίτια τους και να απολαύσουν στιγμές ουσιαστικής ψυχαγωγίας και ορθόδοξης πνευματικότητας, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο παραδοσιακά και κατασκηνωτικά παιχνίδια, προσευχή και παιδαγωγία από το πρωί μέχρι το βράδυ.

           Στην μικρή, αλλά όμορφη τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, οι μικροί κατασκηνωτές τραγούδησαν με πάθος και μοίρασαν απλόχερα τα χαμόγελά τους σε γονείς και κηδεμόνες, φανερώνοντας με αμεσότητα το περιεχόμενο αλλά και το αποτέλεσμα της κατασκηνωτικής ζωής τους.

            Η καλοκαιρινή νεροποντή διέκοψε πρόωρα τη γιορτή, επέτρεψε όμως στον Σεβασμιώτατο να απευθύνει σύντομο ποιμαντορικό λόγο, ευχαριστώντας τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην τοπική Εκκλησία και προτρέποντας τα παιδιά να φυλάξουν στην καρδιά τους όσα έζησαν και όσα έμαθαν στην Κατασκήνωση. Διαβεβαίωσε πως η τοπική Εκκλησία θα συνεχίζει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο την λειτουργία των Κατασκηνώσεων για να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν όπως θέλει ο Θεός και η παιδική τους ψυχή.

=========