Επικαιρότητα - 21/6/2023


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στη Στέγη Νεότητος στη Σπάρτη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το σημαντικό έργο της ενίσχυσης του στατικού φορέα στο κτήριο της Στέγης Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπογραφή της σύμβασης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τον ανάδοχο του έργου, είχε γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2023 στο Επισκοπείο. Μάλιστα, αν και ο χρόνος αποπεράτωσης έχει οριστεί στους δώδεκα μήνες, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

Η Στέγη Νεότητος εγκαινιάστηκε το 1965 από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κυπριανό Πουλάκο. Σημαντικό ρόλο στην ανέγερσή της είχαν διαδραματίσει οι ομογενείς μας από Η.Π.Α. και Καναδά, που συνέδραμαν οικονομικά. Επί σειρά δεκαετιών εξυπηρέτησε τόσο τις ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας, όσο του Δήμου Σπάρτης και άλλων φορέων, για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ εκεί φιλοξενούνταν και οι κατηχητικές συντροφιές του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας. Τα τελευταία χρόνια, ύστερα από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι χρήζει ενίσχυσης στον φέροντα οργανισμό και για το λόγο αυτό ανέστειλε τη λειτουργία της.

==========