Επικαιρότητα - 2/5/2023


Φοιτητές για μια μέρα - Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου Σκάλας στα έδρανα δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου Σκάλας είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και να διδαχθούν από καθηγητές Πανεπιστημίων σχετικά με την παραγωγή σταφυλιού, την ζύμωση και παραγωγή κρασιού αλλά και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Πάτρα από 27 έως και 29 Απριλίου 2023 και οργανώθηκε στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα «Από το σταφύλι στο κρασί: χημικές διεργασίες, ιστορία και πολιτισμός, αγγλόφωνες χώρες και κρασί» συνδυάζοντας και τα τρία μαθήματα της Χημείας, των Αρχαίων και των Αγγλικών.


Η ομάδα εργασίας αποτελούμενη από 29 μαθητές-τριες εκπόνησε εργασίες καθ ’όλη την διάρκεια της χρονιάς και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το ιστορικό οινοποιείο Achaia Klaus, το Τμήμα Χημείας και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών. Η υποδοχή των μαθητών ήταν άψογη και τα παιδιά  συμμετείχαν με ερωτήσεις και ενθουσιασμό και έλαβαν από το τμήμα Χημικών Μηχανικών βεβαίωση συμμετοχής. Ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά την ομάδα της κας Μπεκατώρου, την κα Μπρόσντα και τον κ. Κουτσούκο για την συμμετοχή τους.

======