Επικαιρότητα - 2/4/2023


Σε κατανυκτικό κλίμα ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη

Το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 τελέσθηκε, σε κατανυκτικό κλίμα, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στο θαυμαστό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μέσω του οποίου η Παναγία μας εκδήλωσε την βαθιά Της πίστη και το πνεύμα υπακοής, που Την διέκριναν.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στους στίχους ενός από τους Οίκους των Δ΄ Χαιρετισμών, οι οποίοι μεταφράζονται ως εξής: «Kάθε ύμνος μας ηττάται, υστερεί, όσο κι αν τρέχει δεν κατορθώνει να φτάσει το πλήθος των πολλών οικτιρμών του Κυρίου. Aκόμα κι αν οι ωδές που θα Του προσφέρουμε είναι ίσες με την άμμο της θαλάσσης, τίποτε άξιο δεν κάνουμε απέναντι στον Bασιλέα και Θεό μας, διότι πολύ περισσότερες είναι οι ευεργεσίες Του σε μας, που αναφωνούμε «αλληλούϊα».

Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε κάθε χριστιανό να αγαπήσει με πάθος την Θεομάνα και Μάνα όλων μας και τότε να είναι σίγουρος ότι θα σταθεί στο πλευρό του, για να τον παρηγορήσει, να τον ενδυναμώσει και να τον καθοδηγήσει.

========