Επικαιρότητα - 23/3/2023


Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στον Δήμο Ευρώτα

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ευρώτα, συνολικού προϋπολογισμού 405.200 ευρώ, μετά την ένταξη χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία-κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ύψους 372.000 ευρώ, η χορήγηση 16.600 ευρώ για την προμήθεια κτηνιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η χρηματοδότηση με επιπλέον 16.600 ευρώ, με στόχο την προμήθεια εξοπλισμού για τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος :"Με τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Ευρώτα αποκτά μια σημαντική δομή, η λειτουργία της οποίας θα διευκολύνει τη φιλοξενία και φροντίδα ενός σημαντικού μέρους αδέσποτων".

Ο Δήμος Ευρώτα εφαρμόζει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα (σκύλους και γάτες) που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων, το οποίο περιλαμβάνει:
- Πλήρη εμβολιασμό
- Αποπαρασίτωση (ενδοπαράσιτα, εξωπαράσιτα)
- Αιματολογικές εξετάσεις
- Στείρωση
- Περίθαλψη και νοσηλεία
- Τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης
- Χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας και
- Κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη που απαιτείται να παρασχεθεί σε τραυματισμένο ή άρρωστο ζώο.
Η κτηνιατρική περίθαλψη πραγματοποιείται στο Δημοτικό κτηνιατρείο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κτηνιατρεία σε έκτακτες περιπτώσεις.

====