Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Δράκου


 

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Δράκου  για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.


 

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Διαβάστε την Ανακοίνωση:


«Η πρόσφατη ψήφιση του Καλλικράτη από τη Βουλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο τοπίο που δημιουργείται κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να στελεχωθεί ο νέος θεσμός από ανθρώπους της περιφέρειας, από έμπειρους αυτοδιοικητικούς.

Είναι γεγονός ότι στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, η Αυτοδιοίκηση καλείται να αποκτήσει και να παίξει ρόλο πραγματικά ενεργό, προγραμματικό και αναπτυξιακό.
Να αποκτήσει φωνή και λόγο
-Για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
-Για την απασχόληση.
-Για την παραγωγή
-Για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.
-Για την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη!

Η Αυτοδιοίκηση να είναι πραγματικά πιο κοντά στην άμεση δημοκρατία. Αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδίσει ο «Καλλικράτης» για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και του τόπου στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δηλαδή :
-Την ουσιαστική ισχυροποίηση των αυτοδιοικητικών θεσμών.
-Την ενίσχυση της Περιφερειακής Δημοκρατίας με τη μετεξέλιξη της Νομαρχίας σε έναν ισχυρό θεσμό, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Σε ένα θεσμό σύγχρονο, ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών.
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.
Με γνωρίζετε από την δραστηριοποίηση και τους αγώνες μου από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τους αγώνες για την Περιφέρειά μας.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ. Με τις πράξεις μου και την πολιτική μου πορεία, το έχω αποδείξει, χρόνια τώρα.

Σας ανακοινώνω, λοιπόν, πως είμαι έτοιμος να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση και στην υπηρεσία των πολιτών της ιστορικής περιοχής του Μοριά, της Πελοποννήσου μας, ως Περιφερειάρχης. Διεκδικώ το αξίωμα του αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην μακρόχρονη αυτοδιοικητική μας πορεία υπερβήκαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Διεκδικήσαμε περισσότερα έργα. Τολμήσαμε ρίξεις. Πρωτοπορήσαμε με προτάσεις και παρεμβάσεις. Αγκαλιάσαμε, ανεξαιρέτως, όλους τους πολίτες. Πετύχαμε να δώσουμε σε αυτό το θεσμό το χαρακτήρα που αρμόζει σε κάθε τοπική Αρχή, το χαρακτήρα της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, για την μεγάλη τους συμβολή σε αυτήν την αυτοδιοικητική πορεία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τους συναδέλφους όλων των άλλων παρατάξεων, που με την παρουσία τους και τους αγώνες τους συνδιαμόρφωσαν αυτήν την δημιουργική αυτοδιοικητική παρουσία.

Στο ψηφοδέλτιο μας θα εκπροσωπηθούν οι πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλες τις περιοχές του Μοριά. Για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί τον αγώνα για την Πελοπόννησο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ».

 

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Δράκος γεννήθηκε στην Ελαία Τριφυλίας (23-10-1950). Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στην Ελαία και τις Γυμνασιακές σπουδές του στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης. Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Όταν αποφοίτησε το 1975 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Επιστρέφοντας στη Μεσσηνία ασχολήθηκε με τη γεωργία στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Συμμετείχε ενεργά στο Συνεταιριστικό κίνημα από διάφορες θέσεις και προσελήφθη ως γεωπόνος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυπαρισσίας το 1979. Συνέβαλε στην ενοποίηση των οκτώ Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, όπου και ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ενοποιημένης Ε.Α.Σ. για τέσσερα χρόνια. Ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα για τα ζητήματα της Ελληνικής Γεωργίας, του Συνεταιριστικού κινήματος και για τα μεγάλα προβλήματα της περιφερειακής ανάπτυξης.
Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας από το 1993 έως το 1994.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και εκλέχθηκε Νομαρχιακός σύμβουλος το 1994. Υπήρξε στενός συνεργάτης του αείμνηστου Παναγιώτη Φωτέα. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής και στη συνέχεια αναπληρωτής Νομάρχης. Τέλος, με την ψήφο των συναδέλφων του, μετά το θάνατο του αειμνήστου Φωτέα (Μάρτιος ’98), ανέλαβε Νομάρχης και ολοκλήρωσε την πρώτη Νομαρχιακή περίοδο.
Έκτοτε, εκλέγεται για τρεις συνεχόμενες 4ετίες Νομάρχης Μεσσηνίας, 1999-2002, 2003-2006 και 2007-2010 και από το 2002 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.) και το Φεβρουάριο του 2007 εκλέγεται Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Κατελούζου, Οικονομολόγο (Πτυχ ΑΣΟΕΕ), Υπάλληλο ΑΤΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε  8682  φορές  (Εως 4/10/2010, 4:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).