Επικαιρότητα - 8/3/2023


Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Σπάρτη το συμφωνητικό για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα Δήμου Ευρώτα

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει πλέον η κατασκευή της νέας γέφυρας στον Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας στον Δήμο Ευρώτα, η οποία θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη μεταλλική - χαρακτηρισμένη εδώ και 20 χρόνια ως ακατάλληλη, λόγω της φθοράς της.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε στην Σπάρτη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, το εργολαβικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο του πιο πάνω έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 4.465.000 ευρώ.

"Είναι ένα έργο που η τοπική κοινωνία, η Λακωνία ολόκληρη, περίμενε για δεκαετίες, έργο πολλές φορές - και από πολλούς - υπεσχημένο, το οποίο γίνεται πράξη πλέον, με σκοπό να συμβάλει και αυτό στην ανάπτυξη της περιοχής", τόνισε ο περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και Υποδομών Νίκωνα Τζινιέρη και του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας γνωστοποίησε, εξ άλλου, ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες προγραμματίζεται η τελετή θεμελίωσης της νέας γέφυρας στη Σκάλα. Δήλωσε, ακόμα, ότι την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 θα βρεθεί και πάλι στην Σπάρτη, προκειμένου να υπογράψει σειρά συμβάσεων για διάφορα έργα της Λακωνίας.

Η νέα οδική γέφυρα θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή. H παλιά μεταλλική γέφυρα, η οποία μετρά 126 χρόνια ζωής και αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα. Παράληλλα, προορίζεται να καταστεί χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιανατολική Λακωνία.

Δηλώσεις του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος: «Πρόκειται για μια σημαντική μέρα, καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δημοτών Ευρώτα. Σε 15 μέρες θεμελιώνεται αυτό το μεγάλο έργο». Ο κ. Βέρδος ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λακωνίας και Υποδομών & Περιβάλλοντος, κ.κ. Θεόδωρο Βερούτη και Νίκωνα Τζινιέρη, αντίστοιχα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από την πρώτη στιγμή της θητείας τους εκδήλωσαν την πίστη τους στην κατασκευή του έργου αυτού, δίνοντας τον λόγο τους για την υλοποίησή του.

=======