Επικαιρότητα - 20/2/2023


Yποβολή δηλώσεων για ζημίες στην φυτική παράγωγη (εκτός από πορτοκάλια πικ. Βαλέντσια) στον Δήμο Ευρώτα από την πλημμύρα της 26/1/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκαν από τον ΕΛΓΑ οι αναγγελίες ζημιάς από πλημμύρα την 26η-01-2023, που αφορούν ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή (εσπεριδοειδή - εκτός από πορτοκάλια ποικ. βαλέντσια, ελιές, κλπ) για τις παρακάτω κοινότητες: Σκάλα, Λεήμονας, Περιστέρι, Στεφανιά, Αστέρι, Έλος, Μυρτιά, Βλαχιώτη.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς σύμφωνα με τα παραπάνω στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ κατόπιν ραντεβού.

Επισημαίνεται ότι τα πορτοκάλια ποικ. Βαλέντσια που επλήγησαν από πλημμύρα δεν θα δηλωθούν στην παρούσα φάση. Παρακολουθείται η εξέλιξη της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Επίσης σημειώνεται ότι τα μανταρίνια ποικιλίας κλημεντίνη είναι εκτός ασφαλιστικής κάλυψης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Οι δηλώσεις ζημιάς από πλημμύρα (26-01-2023) μπορούν να υποβληθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μέχρι και την Δευτέρα 06-03-2023 προσκομίζοντας Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2022.

Τα τέλη εκτίμησης που καταβάλλονται από τους παραγωγούς με τη δήλωση ζημιάς για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 10 λεπτά το δένδρο, για τα υπαίθρια κηπευτικά ανέρχονται σε 2 € το στρέμμα ενώ για τα κηπευτικά θερμοκηπίου ανέρχονται σε 10 € το στρέμμα.

Δήμος Ευρώτα

=====