Επικαιρότητα - 11/1/2023


Ευχαριστίες στους νέους του Γερακίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο

Το πρωί της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ενοριακό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γερακίου.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μετάνοια και επαναφορά στην "εν Χριστώ ζωή". Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε με θερμά λόγια τους δεκαπέντε νέους από τον Σύλλογο Νέων Γερακίου, οι οποίοι αφουγκραζόμενοι την αγωνία των μοναχών της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, συνέδραμαν εθελοντικά στην συλλογή του ελαιοκάρπου στους ελαιώνες της Μονής, σε πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε τις πατρικές ευχές του για το νέο έτος προς τους ευλαβείς χριστιανούς του Γερακίου και της ευρύτερης περιοχής.

Ως ελάχιστη επιβράβευση, αναφέρουμε τα ονόματα των νέων του Γερακίου, που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση: Λάμπρος Παπαγιάννης του Δημητρίου, Βαγγέλης Βλάχος του Αθανασίου, Μιχάλης Βλάχος του Νικολάου, Σωτήρης Βλάχος του Νικολάου, Μιχάλης Πουλημένος του Βασιλείου, Παναγιώτης Μήτρης του Αθανασίου, Παναγιώτης Βάρλας του Βασιλείου, Παναγιώτης Βάρλας του Ιωάννου, Μιχάλης Κούρλας του Χρήστου, Παναγιώτης Αγγελέτος του Γεωργίου, Ιωάννης Γρηγορίου του Αποστόλη, Γεώργιος Λακιώτης του Αθανασίου, Ιωάννης Λακιώτης του Ηλία, Γεώργιος Γιάννες του Δημητρίου και ο πιο μεγάλος στην ηλικία Στέλιος Γκίνης του Γεωργίου.

=======