Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ολοκληρώθηκαν οι φετινές Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης με Ιερά Παράκληση και την τελετή λήξης της β΄περιόδου κοριτσιών


Με την τέλεση της Ιεράς Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2017 η Β’ κατασκηνωτική περίοδος Θηλέων, με υπεύθυνο ιερέα τον εφημέριο Ανωγείων π. Αντρέα Κόνιαρη, αρχηγό την εκπαιδευτικό Λάτση Μαρία-Άννα και υπαρχηγό την ιατρό Λαμπρινού Ζωή.

Μετά το τέλος της Παράκλησης, κατά την οποία αξίζει να σημειωθεί πως έψαλλαν τα στελέχη, το λόγο πήρε η αρχηγός η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα που ακολούθησαν τα κορίτσια καθ’ όλη τη διάρκεια των εννέα ημερών: Πρωινή και βραδινή προσευχή, αγιογραφικό ανάγνωσμα, πνευματικές συζητήσεις, ομαδικά παιχνίδια, ερωτήσεις γνώσεων, τραγούδια που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά και άλλα πολλά γέμιζαν εποικοδομητικά και ευχάριστα την ημέρα τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε εν συντομία το θέμα της κατασκήνωσης, κοινό για όλες τις περιόδους, «Από την Εσύπολη στην Ουρανούπολη», εμπνευσμένο από το βιβλίο που έγραψε η συγγραφέας κ. Βιγγοπούλου Μυρσίνη. Αναφέρθηκε στους ήρωες του βιβλίου, Πείσμονα και Φιλοδοξία, οι οποίοι κατά την παραμονή τους στην Εσύπολη ανακάλυψαν το λόφο της Αρετής, που από τη στιγμή εκείνη έγινε σκοπός της ζωής τους να φτάσουν δίπλα στην Αρετή. Για να τα καταφέρουν χρειάστηκαν τις συμβουλές ενός μαραγκού, του γέροντα Παϊσίου. Οι συμβουλές για υπακοή, αγάπη, συγχώρεση, υπομονή, προσευχή, ταπεινοφροσύνη κ.α αποτέλεσαν και τις ονομασίες των 9 ομάδων. Αφού παρουσιάστηκαν οι ομάδες και οι κραυγές, τα παιδιά τραγούδησαν τρία όμορφα τραγούδια. Κλείνοντας το λόγο της η αρχηγός ευχαρίστησε τα στελέχη, τη μουσικό και θεολόγο κ. Χρυσάνθη Μάνδρου-Φιλιππάκου και τη γυμνάστρια κ. Χριστίνα Τσιούλου για την άριστη συνεργασία.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με τον πνευματικό λόγο του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην προσφορά των κατασκηνώσεων από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα στη νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ύστερα ευχαρίστησε τους αρχηγούς/υπαρχηγούς, τα στελέχη και τους υπεύθυνους ιερείς όλων των κατασκηνωτικών περιόδων για την ανεκτίμητη προσφορά τους, καθώς και το Γενικό Υπεύθυνο της Κατασκήνωσης π. Νικόλαο Τσέτσεκα. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δωρητές και ιδιαίτερα το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος με γνώμονα την αγάπη του για τους νέους του τόπου μας, πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Η λιτή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τη διανομή αναμνηστικών από τον Σεβασμιώτατο σε όλους τους παρευρισκόμενους.