3ο Διεθνές Συνέδριο "Θρησκευτικά Τοπία της Πελοποννήσου".


φωτογραφία : Σταυρούλα Μπουρτζινάκου

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ»

Σπάρτη, 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2012

Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό του Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, το Κέντρο Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Nottingham, η Ε΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η E΄ Εφορεία Κλασικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων διοργάνωσαν με επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham με θέμα «Θρησκευτικά Τοπία της Πελοποννήσου από τους Προϊστορικούς έως τους Μεταβυζαντινούς Χρόνους».


Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, η αίθουσα του οποίου εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης και της 5ης ΕΒΑ με θέμα «Θρησκευτικά Μνημεία στο Φυσικό τους Περιβάλλον».

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕ.ΦΩ.Σ.) και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν στο κτήριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και την Κυριακή 1η Απριλίου 2012.

Δείτε το VIDEO

==========================