Επικαιρότητα - 25/12/2022


Ο Εσπερινός των Χριστουγέννων στους Μολάους

Το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον πανηγυρίσαντα Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει το Ναό, μίλησε για την ενανθρώπιση του Θεού και τη θυσία Του για τη σωτηρία του Ανθρώπου, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να μην ακυρώνουμε, με τις πράξεις και τους λογισμούς μας, την μέγιστη αυτή προσφορά αγάπης του Δημιουργού μας, αλλά να φροντίζουμε καθημερινά να δίνουμε ομολογία πίστεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η Ενορία πρόσφερε, στο Πνευματικό Κέντρο, το καθιερωμένο κέρασμα, ενώ παιδιά της περιοχής έψαλλαν τα Κάλαντα δίνοντας μία όμορφη εορταστική νότα. Κατά την έξοδο από το Πνευματικό Κέντρο, η Φιλαρμονική Μολάων απέδωσε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τόσο τα παιδιά της Ενορίας, όσο και τα μέλη της Φιλαρμονικής, ευχόμενος για το νέο έτος υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

======