Επικαιρότητα - 19/12/2022


Θεμελίωση Ι.Ν. Αγίου Ανανία στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Λακωνίας

Το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Π.Ε Λακωνίας στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η τελετή θεμελιώσεως Ιερού Ναού, που θα είναι αφιερωμένος στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον εθνοϊερομάρτυρα Ανανία Λαμπάρδη Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό, που επέτρεψε την θεμελίωση ενός ακόμα Ιερού Ναού στον ευλογημένο τόπο μας. Στη συνέχεια μίλησε για τον Άγιο Ανανία, τον θαυμαστό βίο και το μαρτυρικό τέλος του. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους ευλαβείς χριστιανούς να συνεχίσουν να συμβάλλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ώστε σύντομα να έχουμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε τον Ναό, υπογραμμίζοντας ότι κάθε Ναός αποτελεί για τους ευλαβείς χριστιανούς σχολείο, πνευματικό φάρο και νοσοκομείο ψυχών.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την άψογη συνεργασία και για όλα όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο. Στη συνέχεια, με αφορμή τον αποκεφαλισμό του Αγίου Ανανία από τους Τούρκους, μίλησε για τις θυσίες του κλήρου κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Νίκας επισήμανε την σπουδαιότητα και τον συμβολισμό ενός τέτοιου έργου στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου, καθώς και την διάθεση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τεχνικά και οικονομικά την ανέγερση του Ναού.

=======