Επικαιρότητα - 9/12/2022


Προγραμματικές συμβάσεις έργων 1,5 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας


Προγραμματικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.569.800 ευρώ για έργα στη Λακωνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Σπάρτης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, α) για την συντήρηση του οδικού δικτύου του δήμου, έργο προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, β) για την συντήρηση του οδικού δικτύου Αρνας - Αγίου Νικολάου - Καστάνιας, έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Υπέγραψε επίσης προγραμματική μεταξύ της Περιφέρειας και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης για τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων του δήμου, έργο προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την συντήρηση του οδικού δικτύου του εν λόγω δήμου, έργο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ακόμα, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για την συντήρηση του ζωγραφικού διακόσμου του καθολικού της Μονής Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου, έργο με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ.

==========