Επικαιρότητα - 12/12/2022


Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης

Τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού τίμησε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα ιερέων από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του αποτμήματος των ιερών λειψάνων του.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της Ενορίας, τον Ευάγγελο Ρηγάκο, ο οποίος είναι φοιτητής, αλλά απασχολείται και στον Δήμο Σπάρτης, ευχόμενος να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και της μάθησης.

Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στα θαυμαστά χαρακτηριστικά του τιμώμενου Αγίου, όπως την ακλόνητη πίστη, την υπομονή, την καρτερικότητα και τη θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο.

=======