Εκδήλωση - Χορευτικός Όμιλος Σκάλας.


Με ποικιλία χορών και ιστορικά τραγούδια της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας.

Η εκδήλωση κράτησε πάνω από δύο ώρες και το θέμα της ήταν τα γεγονότα της Επαναστάσεως του 1821. Οι χορευτές, κάθε ηλικίας, σε πλαίσια σοβαρού και προσεγμένου ύφους, ζωντάνεψαν στα μάτια μας τον πόνο των κακουχιών, τη δίψα της ελευθερίας, τη λεβεντιά των ανδρών.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε θεματικές ενότητες και περιελάμβανε, εκτός των χορών, και απαγγελίες.

Οι απαγγελίες έγιναν από το χοροδιδάσκαλο του Ομίλου, Ηλία Παρασκευόπουλο, και τον πρόεδρο του Ομίλου, Παναγιώτη Κουτσοβασίλη και αναφέρονταν στην Άλωση της Πόλης και σε γεγονότα στην Τραπεζούντα.

Παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ξεδίπλωσαν τις υποκριτικές τους ικανότητες και συμμετείχαν σε δρώμενα. Το πρώτο δρώμενο, σχετικά με τις κακουχίες και την παλικαριά των κλεφτών συνοδεύτηκε από το τραγούδι "Ένα παλικάρι 20 χρονών" ενώ το δεύτερο πραγματοποιήθηκε από κορίτσια μόνο , υπό την αφήγηση της Ειρήνης Παππά και είχε θέμα την πολιορκία των Μεσολογγιτών.

Εντυπωσιακός ο χορός της Μακρινίτσας, με τις γυναίκες κάθε ηλικίας να χορεύουν η μία πίσω από την άλλη για την αυτοθυσία των γυναικών της Νάουσας. Οι χοροί έκλεισαν με τον Καγκελευτό χορό, στον οποίο συμμετείχαν όλα τα μέλη του ομίλου σε έναν κύκλο.

Οι χορευτές ξεπερνούσαν τους διακόσιους, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές υπό τη διδασκαλία των χοροδιδασκάλων Ηλία Παρασκευόπουλου και Κρυσταλλίας Κιζιρίδου. Οι κερκίδες γέμισαν με  γονείς μικρών χορευτών, φίλους του Ομίλου και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Τα μέλη του Ομίλου διέγραφαν ένα πραγματικό μωσαϊκό, χορεύοντας, λόγω της ποικιλίας των στολών από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.Φωτογραφικό υλικό: Μιχάλης Τσούμας