Επικαιρότητα - 14/11/2022


6η ΥΠΕ - 20 νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα παραδόθηκαν σε υγειονομικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η επίσημη τελετή παράδοσης - παραλαβής των 20 νέων ασθενοφόρων της 6ης ΥΠΕ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2022, στο χώρο εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα.

Πρόκειται για 20 νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα για την ασφαλή και ταχεία διακομιδή των ασθενών, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου, Αρεόπολης, Άστρους, Βλαχιώτη, Γυθείου, Δημητσάνας, Κρανιδίου (2), Κυπαρισσίας (2), Λεωνιδίου, Λυγουριού, Μεγαλόπολης, Μελιγαλά, Μολάων (2), Νεάπολης, Τροπαίων (2) και Γκούρας.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, σε όλους όσοι εργάστηκαν αδιάλειπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σήμερα τα ασθενοφόρα να βρίσκονται στη διάθεση των συμπολιτών μας, κυρίως της υπαίθρου. Επίσης, ο κ. Καρβέλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία και για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Νεοκλής Κρητικός : «Αναβαθμίζονται σημαντικά οι Υπηρεσίες Υγείας στη Λακωνία» - 6 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στη Λακωνία


Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής των 20 νέων ασθενοφόρων της 6ης ΥΠΕ από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Σημειώνεται, πως από τα 20 οχήματα, τα 6 θα διατεθούν σε υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας ως εξής: 2 στο ΚΥ Μολάων και από 1 στα ΚΥ Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης.

Ο κ. Κρητικός επισήμανε: "Πρόκειται για το επιστέγασμα της άριστης και διαχρονικής συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία οφείλεται το σημερινό αποτέλεσμα με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων", ενώ συμπλήρωσε: "Τέλος, γνωρίζοντας, πως ένα από τα βασικότερα πρόβλημα εντοπίζεται στην επάνδρωση των ασθενοφόρων, καταβάλλω επισταμένες προσπάθειες να αυξηθούν οι προσλήψεις οδηγών».


=======