Επικαιρότητα - 8/11/2022


Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην ιστορική Αρεόπολη Μάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022 Δισαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Αρεόπολης, Παμμεγίστους Ταξιάρχες στον φερώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό τους.

Κατά τον πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίστης κ. Χρύσανθος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Κερνίτσης, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική του πρόσκληση στην πανήγυρη, ομίλησε για τους Αγίους Αγγέλους, χαρακτηρίζοντάς τους ως φύλακες που οδηγούν τους Χριστιανούς στην Αλήθεια. Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία και το έργο τους στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Κλείνοντας, ευχήθηκε οι Άγγελοι να μας κατευθύνουν προς το καλό και το αγαθό. Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο κ. Χρύσανθο για την παρουσία του, αλλά και όλους τους παρισταμένους στην Ιερά Πανήγυρη.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος των Ταξιαρχών στους γραφικούς δρόμους της Αρεόπολης.

Πλήθος Μανιατών συμμετείχε τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στην Ιερά Λιτανεία με σκοπό να λάβει την χάρη και ευλογία των Ασωμάτων Αγγέλων. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αν. Μάνης, το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου και παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, συλλειτουργούντος του Επισκόπου κ. Χρυσάνθου.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ κήρυξε τον θείο λόγο και ως θέμα είχε την παρουσία των Αγίων Αγγέλων στη Θεία Λειτουργία.

Πλειάδα πιστών προσήλθε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την ιστορική Ιερά Εικόνα των Ταξιαρχών (φωτο Ι.Μ Μάνης).

======