Επικαιρότητα - 1/11/2022


Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα. Στην ομιλία του προς τους πολυάριθμους ευλαβείς προσκυνητές, ο σεπτός Ποιμενάρχης, με αφορμή τους τιμώμενους Αγίους, Κοσμά και Δαμιανό, οι οποίοι εξασκούσαν την ιατρική αφιλοκερδώς, αναφέρθηκε στον άκρατο υλισμό που επικρατεί στις ημέρες μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δώσουμε βαρύτητα στην καθαρότητα και τη σωτηρία της άφθαρτης ψυχής μας.

Σημειώνεται ότι στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και στον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα των Αγίων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος χορορτάτησε στον πανηγυρικό Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο χωριό των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα.

======