ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ.


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 19:10 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:45 στις 22/3/2012, σε αγροτοδασική έκταση, στην θέση Πλατάνι Τ/Κ Βορδόνιας του Δήμου Σπάρτης.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν, άμεσα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ. Σπάρτης καθώς και όμορων Πυρ/κών Υπηρεσιών του Νομού Λακωνίας, αποτελούμενες από είκοσι έξι πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και ο Διοικητής Περ/κής Δ/σης Πυρ/κών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Αθανάσιος Ρούμπος. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων. Συντονιστής της επιχείρησης κατάσβεσης παραμένει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

 

Νεώτερη ενημέρωση (23/3/2012)

1. Ύστερα από ενέργειες του Ανακριτικού Τμήματος της Υπηρεσίας μας συνελήφθη ο Λ.Π. ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στη θέση «Πλατάνι- Μαυρέικα» της Τ/Κ Βορδόνιας της Δ/Ε Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης, την 22-03-2012 και περί Ω/12:45, και έκαψε τριάντα (30) στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

2. Επειδή τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έξαρση των πυρκαγιών που προκαλούνται από αμέλεια κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, παρακαλούνται οι πολίτες οι οποίοι προβαίνουν σε ανάλογες εργασίες, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της μη επέκτασης της φωτιάς, τα οποία αναφέρονται στην 9 Πυρ/κή Διάταξη όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την 9α Πυρ/κή Διάταξη.

3. Τονίζεται ότι, πρέπει να αποφεύγεται η καύση τις μέρες και ώρες που οι καιρικές συνθήκες (άνεμος- υψηλή θερμοκρασία) ευνοούν την έναρξη και επέκταση της πυρκαγιάς.