Επικαιρότητα - 2/10/2022


Νικητής του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Φώτης Ζησιμόπουλος

Νικητής του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε χρόνο 21:00:50, σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου που ήταν 21:53:42.

Άγρυπνους κατάφερε να κρατήσει τους κατοίκους της Σπάρτης, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, χάρις τις υπερπροσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου να τερματίσει τον Διεθνή ιστορικό αγώνα Υπεραποστάσεων μήκους 245 χιλιομέτρων, ο οποίος εφέτος κλείνει 40 ολόκληρα χρόνια διεξαγωγής του. Ο Ζησιμόπουλος, ακολούθησε εκτός από την στρατηγική του έμπειρου προπονητή του, τόσο την ψυχή του όσο και τις δυνάμεις του, οι οποίες ήταν αυτές που έδωσαν φτερά στα πόδια του, για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 40oυ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ιάπωνας Somiya Toru με χρόνο 21:18:06, κάνοντας την τέταρτη καλύτερη χρονικά επίδοση τερματισμού, ρεκόρ το οποίο κατείχε πάλι ο Γιάννης Κούρος με 21:57:00. Ο Ιάπωνας υπεραθλητής κοντραρίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με τον Ζησιμόπουλο, χωρίς όμως να μπορέσει να ανακόψει την ταχύτητα του Έλληνα Υπεραθλητή.

Τρίτος ακολούθησε ο επίσης Ιάπωνας, Ishikawa Yoshihiko , με χρόνο 23:06:46 και τέταρτος ο δυναμικός Eros Tibor,  από την Ουγγαρία , με χρόνο 23:23:44.

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές ξεκίνησαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 06:40 π.μ, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και έχουν το χρονικό περιορισμό να καταφέρουν να τερματίσουν εντός 36ωρών από την εκκίνηση, βάσει της εκτίμησης των ιστορικών σχετικά με το κατόρθωμα του Φειδιππίδη γράφοντας το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

 Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) που έχει παραχωρήσει και τη χρυσή ετικέτα ποιότητας "Golden Label".
 
Γραφείο Τύπου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

========