Επικαιρότητα - 30/9/2022


Συνάντηση Βέρδου - Λυκουρέντζου στην Τρίπολη

Τη συγκρότηση Επιτροπής για την επαναξιολόγηση του ύψους των αποζημιώσεων για τους παραγωγούς του Λεήμονα Δήμου Ευρώτα, οι οποίοι είδαν τη σοδιά τους να καταστρέφεται από τον περυσινό παγετό, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 29/9/2022 ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο σύσκεψης που διεξήχθη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Ευρώτα, έθεσε εκ νέου προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το ζήτημα των αποζημιώσεων από τον παγετό του 2021 προς τους παραγωγούς, ειδικά της περιοχής του Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα.

Ειδικότερα, ο κ. Βέρδος μετέφερε την ικανοποίηση των παραγωγών για την προκαταβολή των 150 ευρώ ανά στρέμμα που δόθηκε για τον φετινό παγετό. Ωστόσο αναφέρθηκε στα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τον παγετό του 2021 στην περιοχή του Λεήμονα, τονίζοντας ότι τα πορίσματα δεν ήταν καλά για τους παραγωγούς και γνωστοποίησε ότι o Πρόεδρος του ΕΛΓΑ προχωρά στη σύσταση Επιτροπής, από τον ίδιο τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια για την επανεκτίμηση των ζημιών από τον παγετό του 2021.

=======