Επικαιρότητα - 1/10/2022


Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός

α). Νεοκλής Κρητικός : «Συντονισμένες κινήσεις για τους εργάτες γης». Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Κωστή Χατζηδάκη

Την αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των εργατών γης στην Λακωνία έθεσε στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός κατά τη συνάντησή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Κρητικός του μετέφερε πως το πλαφόν στον αριθμό των εργατών γης που επιτρέπεται να μετακληθούν συνιστά μείζον πρόβλημα και του ζήτησε να επιτραπεί γενναία αύξηση αυτού.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Λακωνίας επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λακωνίας κ. Νίκωνα Τζινιέρη, τον ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Υπουργό και του ζήτησε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι τουλάχιστον να διπλασιαστεί το πλαφόν και να παράλληλα να δοθεί παράταση για το ευνοϊκό καθεστώς μετάκλησης των εργατών γης σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4783/2021. Οι τελευταίες ενέργειες έρχονται ως συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Κρητικός με αίτημα την παράταση στην κατά παρέκκλιση διαδικασία μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών. Ο ίδιος τόνισε: «Πρόκειται για μια δέσμη προσπαθειών και για συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλω στην κατεύθυνση εύρεσης της βέλτιστης λύσης».

β). Νεοκλής Κρητικός : «Βάσιμες ελπίδες για την επίλυση του ιδιοκτησιακού θέματος Λαγίου Δήμου Ευρώτα». Νέα συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο


Θετικές εξελίξεις προοιωνίζονται από τη συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο σχετικά με το χρονίζον ιδιοκτησιακό θέμα του Λαγίου Δήμου Ευρώτα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση αποφασίστηκε να τεθεί στην κρίση των νομικών υπηρεσιών η πρόταση σχεδίου νόμου, την οποία ο κ. Κρητικός έχει καταθέσει σε συνεργασία μαζί τους, ιδιαίτερα με τον κ. Απόστολο Γεροντίδη και αντίστοιχα η αιτιολογική έκθεση από τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Φίλιππο Δωρή.
Εμφανώς ικανοποιημένος από τη δρομολόγηση των εξελίξεων επί του θέματος που ταλαιπωρεί εκατοντάδες ο Βουλευτής Λακωνίας επισήμανε: «Μετά από 16 χρόνια αγώνων οι συμπολίτες μας Λαγιώτες μπορούν βάσιμα να περιμένουν επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος» και συνέχισε υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα: «Είναι σαφές, ότι η επισταμένη προσπάθειά μας, η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, η νομική στοιχειοθέτηση και η πολιτική βούληση αποδίδει καρπούς προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

γ). Συνάντηση Γιάννη Μπρατάκου - Νεοκλή Κρητικού στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα

Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Γιάννη Μρατάκο συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Μετά την συνάντηση ο κ. Κρητικός δήλωσε : "Συνάντησα στο Μέγαρο Μαξίμου τον συντοπίτη μας κ. Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικά, επιτελικά καθήκοντα δίπλα στον Πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως Υφυπουργός, ασκώντας τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα και του ευχήθηκα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του!
Φυσικά τον ενημέρωσα για τα μεγάλα ζητήματα που βαίνουν προς διευθέτηση και ζήτησα και τη δική του αρωγή στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα τον ενημέρωσα για:
-> Το Λάγιο και την νομοθετική διάταξη την οποία πλέον ελέγχουν οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επιβλέπει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.
-> Τον Αφανιά - Κρεβατά και την νομοθετική διάταξη την οποία έχω καταθέσει σε συνεργασία με συμπολίτες μου, για την επίλυση και εκεί του ιδιοκτησιακού ζητήματος.
-> Το Βαλτάκι και τις τομές που αναμένουμε να πραγματοποιηθούν για να επαναξιολογηθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η αρχαιολογική ζώνη στην περιοχή.
-> Τα Σπήλαια Διρού και την ανάγκη να λειτουργήσουν στο 100%, όπως επίσης να δέχονται όλους τους επισκέπτες που μπορούν, για να ζωντανέψει τουριστικά και οικονομικά και πάλι η περιοχή.
-> Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και την ανακαίνιση του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.
-> Την προσπάθεια να επιστρέψουν τα λείψανα του Ολυμπιονίκη Σπαρτιάτη Λακράτη στη γενέτειρά του.

Προφανώς θα είμαστε σε διαρκή επαφή για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη Λακωνία, προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό και εμπορικό κόσμο".

========