Επικαιρότητα - 1/9/2022


Σημαντική συνάντηση στην Αθήνα του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη για το θέμα των εργατών γης

Το ζήτημα των εργατών γης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συμμετείχαν, επίσης, η Υφυπουργός, κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ., κ. Θανάσης Δαβάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευρώτα, κ. Δημήτρης Μανιατάκος, ο εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας, κ. Στέλιος Σαρρής, καθώς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας-Πακιστάν, κ. Syed Mohammad Jamil, ο οποίος δεσμεύθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια αξιοποίησης νομίμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα στον πρωτογενή τομέα της Λακωνίας.

Επίσης, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης άδειας εισόδου και παραμονής των μετακλητών εργατών γης.


===========