Επικαιρότητα - 30/7/2022


Εθελοντισμός και Πυροσβεστική Παιδεία στο επιτυχημένο «FIRE SUMMER CAMP 2022» στις Κροκεές Δήμου Ευρώτα

Μέσα από τη ζωγραφική που εμπνέει και το παιχνίδι που γίνεται γνώση, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 στην Κεντρική Πλατεία Κροκεών για τη σημασία του εθελοντισμού και της πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών.

Το «Fire Summer Camp 2022» που διοργανώθηκε στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, μοίρασε γνώση, δώρα και χαμόγελα στους μικρούς φίλους, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νεότερων και την προσοχή των μεγαλύτερων, αναφορικά με τη σημασία του εθελοντισμού.

Άλλωστε, τόσο ο εθελοντισμός, όσο και η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης σε ζητήματα πυροσβεστικής παιδείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου και του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχου Κώστα Γραφάκου.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία των Κροκεών, με την υποστήριξη τόσο του Συλλόγου Δράσεις Πολιτών, όσο και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, περιλάμβαναν: Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα το Πυροσβεστικό Σώμα, πυροσβεστικά παιχνίδια με ανάπτυξη πυροσβεστικών εγκαταστάσεων για παιδιά σχολικής ηλικίας, άσκηση διάσωσης κατάβασης από ψηλά κτήρια με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κροκεών Αρχιπυροσβέστη Κουμάνδαρο Λευτέρη και κατάσβεση μαγειρικού σκεύους με φλεγόμενο μαγειρικό λάδι.

Αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής και δόθηκαν βραβεία και έπαινοι στους μικρούς νικητές.

========