Επικαιρότητα - 12/7/2022


Με λαμπρότητα ο Εορτασμός των δύο Επετείων στην Ελαφόνησο

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ελαφόνησο δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 162 έτη λειτουργίας.

Κατά τον φετινό εορτασμό, αρχικά τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν αρκετοί κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Πανοσ. Αρχ. Θεόκλητος Μέντης, ο οποίος κατάγεται από την Ελαφόνησο.

Την λατρευτική σύναξη επισφράγισε με πατρικά λόγια αγάπης ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή, τον εφημέριο Ελαφονήσου, Πρωτ. Νικόλαο Τσάκο, και όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση του εορτασμού, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους Ελαφονησιώτες να έχουν πάντα τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολούθως, έγινε μετάβαση των επισήμων και του κοινού στο χώρο του Ηρώου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού,  όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στον εορτασμό οι κάτοικοι, όλων των ηλικιών, με τις παραδοσιακές στολές, καθώς και η Φιλαρμονική Δ.Ε. Βοιών.

======