Επικαιρότητα - 24/6/2022


«Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» : "Δήμαρχος Δούκας - Το Απόλυτο Χάος"

Ανακοίνωση - τοποθέτηση για το θέμα των απορριμμάτων στο Δήμο Σπάρτης από την δημοτική παράταξη του Σταύρου Αργειτάκου «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» : Όπως όλοι παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες, ο εφιάλτης των απορριμμάτων επιστρέφει ξανά στη πόλη της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών περίοδο, η δημόσια υγειά των πολιτών απειλείται και η αισθητική της πόλης αλλοιώνεται οικτρά. Βρώμα και δυσωδία στις λεωφόρους και τις οδούς της πόλης μας. Στην διαχείριση των απορριμμάτων επικρατεί ένα μπάχαλο!

Την ευθύνη φυσικά φέρει ο κ. Δούκας όντας ανίκανος να διαχειριστεί κάθε νέο πρόβλημα που προκύπτει, αλλά και την επανεμφάνιση κάποιου παλαιότερου.
- Τα απορριμματοφόρα του Δήμου στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν περάσει από Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι παράνομη. Μάταια προσπαθεί το εναπομείναν απορριμματοφόρο να καλύψει με πολλαπλές βάρδιες εργαζομένων το χάος που επικρατεί σε όλο το Δήμο.
- Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Δούκα, οι εργαζόμενοι καθαριότητος δεν έχουν λάβει τον απαραίτητο ετήσιο εξοπλισμό ατομικής προστασίας που δικαιούνται. Συνεπώς η υγεία τους κινδυνεύει.
- Οι μπλε κάδοι (κάδοι ανακύκλωσης), συλλέγονται σε μεγάλο ποσοστό από τα κοινά απορριμματοφόρα απορριμμάτων και οδηγούνται μαζί με τα σύμμεικτα στη Παλαιόχουνη. Πράξη παράνομη. Αυτό αφενός καταλύει κάθε προσπάθεια των πολιτών για ανακύκλωση, αφετέρου αυξάνει το κόστος προς το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων λόγω του επιπλέων όγκου "απορριμμάτων".   
- Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Θέμα που το έχουμε αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πόλη της Σπάρτης και τα χωριά μας είναι σε κακό χάλι και η ποικιλία των δυσάρεστων οσμών πλημμυρίζει κάθε δρόμο και κάθε γειτονία. Ο κύριος Δούκας ωστόσο, ψύχραιμος ή μάλλον αδιάφορος  στοχάζεται το μέλλον της πόλης μας μαζί με το «DREAM TEAM του» λουόμενος σε κάποιο ποτάμι, ενώ οι πολίτες λούονται στα σκουπίδια.

«Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης»

=====