Επικαιρότητα - 2/6/2022


Εκπαίδευση στον απεγκλωβισμό και διάσωση ατόμων από τροχαία ατυχήματα στο Eθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών Δήμου Ευρώτα

Το εθελοντικό πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και με την καθοδήγηση του Προϊσταμένου του, Αρχιπυροσβέστη Κουμάνδαρου Ελευθέριου, έχει μια κινητικότητα στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όλων των εθελοντών πυροσβεστών ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Στις 21 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην διαδικασία προσέγγισης και απεγκλωβισμού ατόμων μετά από τροχαίο ατύχημα.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης αποτελείτο από:
1. Θεωρία με περιγραφή των συνθηκών που θα συναντήσει ο πυροσβέστης διασώστης κατά την προσέγγιση στο συμβάν - πεδίο, διασωστικά εργαλεία και χρήση αυτών, ενέργειες και διαδικασίες, ανάθεση ρόλων, συμπεριφορά πυροσβεστών διασωστών.
2. Ανάγκη και εφαρμογή του Ατομικού Προστατευτικού Εξοπλισμού για τους πυροσβέστες διασώστες.
3. Προσέγγιση και ακινητοποίηση οχήματος
4. Επικοινωνία και στήριξη εγκλωβισμένου.
5. Διαδικασία απεγκλωβισμού.
6. Ακινητοποίηση και παράδοση τραυματία στο Ε.Κ.Α.Β.
7. Συγκέντρωση εργαλείων, υλικών και αποχώρηση.

Στη εκπαίδευση συμμετείχαν Εθελοντές Πυροσβέστες που υπηρετούν στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών αλλά και εθελοντές που αναμένουν την πιστοποίησή τους μετά την επιτυχή εξέταση του πρόσφατου σχολείου εκπαίδευσης.

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών με διαρκή εκπαίδευση και καθολική συμμετοχή, από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας ενεργεί με ταχύτητα  και αμεσότητα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.
======