Επικαιρότητα - 29/5/2022


ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2022 - Oι Eκδηλώσεις Tιμής & Mνήμης για τον Κων/νο Παλαιολόγο

Ημέρα τιμής και μνήμης η 29η Μαΐου, με τον Ελληνισμό να ενθυμείται την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς και να τιμά την ηρωική θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των υπερασπιστών της Βασιλίδας των Πόλεων.

Στην καστροπολιτεία του Μυστρά, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε εκφώνηση επίκαιρης ομιλίας από τον κ. Απόστολο Καρπόζηλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η υπέρτατη θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου - έκφραση της πνευματικής και εθνικής μας ταυτότητας».

Εν συνεχεία, τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του πεσόντος αυτοκράτορα.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, ο Διοι­κη­τής της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημή­τριος Σκουφίδης και υψηλόβαθμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

======