Επικαιρότητα - 13/5/2022


Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης.

Στη συνάντηση διατυπώθηκε εκ νέου το αίτημα για την αξιοποίηση του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως κέντρου νεοσυλλέκτων, όπως ίσχυε μέχρι το 2018, καθώς φέρει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα στρατόπεδα.

Συγκεκριμένα το ΚΕΕΜ Σπάρτης :
1. Διαθέτει εγκαταστάσεις σύγχρονες και ευρυχωρες που δεν χρειάζονται συντήρηση.
2. Ο χωρος του στρατοπέδου είναι μεγάλος και εξυπηρετεί την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.
3. Το κλίμα στην περιοχή είναι ηπιο και δεν απαιτείται μεγάλο κόστος θέρμανσης για το χειμώνα οποτε  καθιστά τις εγκαταστάσεις λιγότερο ενεργοβόρες.
4. Απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και το κόστος μετακίνησης είναι προσιτό.
5. Απέχει μόλις 20 χλμ από το Γύθειο, οπότε οι νεοσυλλέκτοι έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου κατά την έξοδό τους.
6. Το κόστος ζωής της περιοχής είναι χαμηλό.
7. Υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα για την διαμονή των στελεχών.
8. Θα βοηθήσει την τόνωση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής διότι η Λακωνία δεν διαθέτει ικανό αριθμό Πανεπιστήμιακων Σχολών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Το συγκριτικό πλεονόκτημα του ΚΕΕΜ Σπάρτης σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια κέντρα της Πελοποννήσου είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις προς όφελος τόσο των νεοσυλλέκτων όσο και του δημοσίου καθώς και η ύπαρξη στρατιωτικών οικημάτων για τα στελέχη (Σπάρτη - Ξηροκάμπι). Επίσης έχει όλες τις προδιαγραφές για περαιτέρω αξιοποίηση και επέκταση των δραστηριοτήτων του. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

=======