Επικαιρότητα - 8/5/2022


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΣΕ Σκάλας Λακωνίας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στις 5/5/2022 συνάντηση αντιπροσωπείας του συνεταιρισμού μας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ τα μέλη της αντιπροσωπείας μας συνέδραμαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της περιοχής μας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.
Ενημερώσαμε τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι είμαστε σε συμφωνία με τον ειδικό εκκαθαριστή για τη ρύθμιση της οφειλής μας στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.
Ζητήσαμε την άμεση υπογραφή της σύμβασης διακανονισμού της οφειλής μας, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο του συνεταιρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή μας.
Αναφερθήκαμε στο κλείσιμο του συνεταιρισμού για 5 έτη με απόφαση της περιφέρειας Λακωνίας, για τη δικαίωση μας από το Εφετείο Τρίπολης, στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς εσπεριδοειδών σήμερα και στην ανάγκη των παραγωγών μέσω των συνεταιρισμών να μπορούν να διαχειρίζονται την παραγωγή και το εισόδημα τους.
Η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος δεσμεύτηκε για την άμεση διερεύνηση των θεμάτων που θέσαμε με σκοπό την άμεση υπογραφή  της ρύθμισης  της οφειλής μας ώστε ό συνεταιρισμός απρόσκοπτα να εξυπηρετήσει τον ρόλο του στην τοπική κοινωνία προς όφελος των παραγωγών.

Το Δ.Σ. του ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

========