Δήμος Σπάρτης : Δημοτικό Συμβούλιο.


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

22/02/2012

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης στη συνεδρίαση της 22ας-02-2012, μετά την αναφορά στο σχέδιο του Μνημονίου κατάργησης του ΟΕΚ και ΟΕΕ, ΟΜΟΦΩΝΑ καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα:

Με δεδομένο ότι οι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΟΕΚ) & ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΟΕΕ) τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών (κοινωνικές εισφορές) και δεν επιβαρύνουν με τη λειτουργία τους ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό

ΔΗΛΩΝΕΙ

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΟΕΚ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΟΕΕ)

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΟΕΚ)

  • ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΟΕΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

  • ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΟΕΕ)

  • ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΕΚ & ΟΕΕ .(ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 650 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ)

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΕΚ & ΟΕΕ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΩΝ 3,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.

ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, (σύμφωνα με το από 13-02-2012 Μνημόνιο, απαράδεκτα αναφέρεται ότι οι ΟΕΚ & ΟΕΕ ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες που δεν αποτελούν προτεραιότητα!!!)

  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ:

  1. απαιτεί τη διατήρηση των δύο Οργανισμών καθώς και όλων των παροχών τους χωρίς καμία απόλυση του εξειδικευμένου προσωπικού τους, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κοινωνικό τους έργο.

  2. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των δικαιούχων και αποδέχεται να αναλάβει μαζί τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κάθε δυνατή δράση, παρέμβαση ή ανακοίνωση προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το όλο ζήτημα και να μην διαλυθεί ο ΟΕΚ και ΟΕΕ

  3. καλεί κάθε φορέα πολιτικής, συνδικαλιστικής και εκκλησιαστικής αρχής να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και των δικαιούχων ώστε παράλληλα με το Δήμο να ενεργοποιηθεί κάθε διαδικασία διάσωσης του ΟΕΚ και του ΟΕΕ επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου που απολαμβάνει τις κοινωνικές παροχές των οργανισμών

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ