Επικαιρότητα - 5/5/2022


Διάκριση για τo Γενικό Λύκειο Γερακίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022»

To Γενικό Λύκειο Γερακίου, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022», για το τρέχον σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα, η  ομάδα των μαθητών και μαθητριών της Α΄τάξης, με την «Δωρικός Σάπων» προκρίθηκε στην 10άδα και θα συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, στον Θόλο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η «Δωρικός Σάπων» είναι μια start-up εικονική επιχείρηση παραγωγής χειροποίητου, οικολογικού σαπουνιού με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα της περιοχής. Συνδυάζει τα τοπικά προϊόντα με την  επιχειρηματικότητα και την αειφορία, αναδεικνύοντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου. H Εικονική Επιχείρηση αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου). Υλοποιείται δωρεάν από το Junior Achievement Greece σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και όλους τους τύπους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικά Σχολεία, ΕΠΑ.Λ., Ειδικής Αγωγής, Πειραματικά). Βασίζεται στο διεθνές πρόγραμμα «Company Program» που υλοποιείται σε 117 χώρες, και θεσπίστηκε από το Junior Achievement Worldwide, τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό σε θέματα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την JA Greece, αφού ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των business plans, και από το  σύνολο των μαθητικών επιχειρήσεων, που κατέθεσαν το επιχειρηματικό σχέδιο, οι 10 ομάδες που προκρίνονται να πάρουν μέρος στον Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022», κατ’ αλφαβητική σειρά ονομασίας των μαθητικών επιχειρήσεων, είναι οι παρακάτω:
 
1. AGORA - ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης
2. BioVItems - 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
3. EnviroSocial - Πειραματικό Φλώρινας 'Όμιλος Ρομποτικής
4. Extra Mile - Pierce American College of Greece
5. Maison de Mode Circulaire – MMC - 1ο ΓΕΛ Τρικάλων
6. Microgreens- Magicgreens - 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
7. MIDDLE EARTH RESORT - ΓΕΛ Αντιμαχείας Κω
8. Mini Farm - Λύκειο Κολλέγιο Ψυχικού
9. My_Pine - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
10. ΔΩΡΙΚΟΣ ΣΑΠΩΝ - ΓΕΛ Γερακίου
 
Οι  φιναλίστ επιλέχθηκαν βάσει των κριτηρίων του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement που είναι τα εξής: Πληρότητα επιχειρηματικών πλάνων (60%), Προβολή μαθησιακών αποτελεσμάτων (Δεξιότητες & Επιχειρηματικός Τρόπος Σκέψης) από την συμμετοχή στο πρόγραμμα (20%) & Μελλοντικές προοπτικές της εικονικής επιχείρησης (20%). Μέντορας της ομάδας ήταν η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας  Σακελλαροπούλου.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του ΓΕ.Λ. Γερακίου
Πολίτη Σταματική
Κουγιουμουτζής Κώστας
Σαράντη Ανθή

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2022»

Με αφορμή τη συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Γερακίου στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022», που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή της Α΄Τάξης του Λυκείου Γερακίου στον τελικό του διαγωνισμού "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022" μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια. Καταρχάς, επιβεβαιώνει πως όταν θέτουμε στόχους, έχουμε τη βούληση και τη διάθεση συνεργασίας, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ταυτόχρονα, όμως, μας γεμίζει και ελπίδα, καθώς αναδεικνύει  τη νέα γενιά σε πρωταγωνιστή, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως κοινωνία. Νέοι άνθρωποι βγαίνουν μπροστά, ιδρύουν μια start-up επιχείρηση, δημιουργούν προϊόντα από ντόπια υλικά και διαπρέπουν όχι μόνο για το επιχειρηματικό τους πνεύμα, αλλά για το γεγονός ότι θέτουν έναν στόχο και με πνεύμα συνεργασίας και πειθαρχίας, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και πιάνουν τον στόχο αυτόν.
Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους μαθητές - ιδρυτές της εικονικής επιχείρησης "Δωρικός Σάπων" του Λυκείου Γερακίου στον επικείμενο τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν και να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου προς τους γονείς και τους καθηγητές τους για τη στήριξη και την καθοδήγησή τους».

=================