Το Καρναβάλι στο Γεράκι.


ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών σε συνεργασία με τους Τοπικούς φορείς και τους Συλλόγους του Γερακίου διοργάνωσαν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 το Γερακίτικο καρναβάλι.

Πλήθος κόσμου από το Γεράκι και από τις γύρω περιοχές παρακολούθησαν την εκδήλωση και γέλασαν με τα θέματα που διακωμωδήθηκαν.

Φέτος το καρναβάλι του Γερακίου ήταν το καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά γιατί συμμετείχαν πάρα πολλοί καρναβαλιστές όπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα!

Δόθηκαν βραβεία στα 3 καλύτερα γκρουπ!

Το πρώτο βραβείο το κέρδισε το γκρουπ με τίτλο “Στρος Καν” .

Το δεύτερο βραβείο πήγε στο γκρουπ “Νοικοκυρές σε απόγνωση” και το τρίτο βραβείο στο γκρουπ “Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ”. Το καρναβάλι έκλεισε με χορό γύρω από την φωτιά, με κεράσματα και με παραδοσιακές πίτες από το Σύλλογο Κυριών.

Την Καθαρή Δευτέρα ενώ η μέρα ξεκίνησε καλά και άρχισαν οι ετοιμασίες στην Πλατεία της Πάνω Βρύσης με την παραδοσιακή φασολάδα και τα σαρακοστιανά εδέσματα, αργότερα ξεκίνησε η βροχή με αποτέλεσμα να μεταφερθεί η εκδήλωση  στο χωριό όπου ο κόσμος έφαγε, ήπιε αρκετό κρασί, χόρεψε και τραγούδησε μέχρι τις απογευματινές ώρες.

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπαλαμπάνος