Επικαιρότητα - 12/4/2022


Μία ακόμη εξέταση τελευταίας γενιάς στο ΓΝ Λακωνίας - ΝΜ Σπάρτης

Πρόσφατα στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Σπάρτης εγκαταστάθηκε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα λεπτομερούς χαρτογράφησης σοβαρών παθήσεων του βυθού του οφθαλμού.

Με το σύστημα Αγγειογραφίας - Τομογραφίας Οπτικής Συνοχής (Angio - OCT) Οφθαλμολογικού Τμήματος παρέχεται η δυνατότητα στον/στην Ιατρό να διερευνήσει και να μελετήσει τα αγγεία του οφθαλμού και τις παθήσεις τις ωχράς κηλίδας, μέσα από τρισδιάστατη ανάλυση, χωρίς την ανάγκη έγχυσης σκιαγραφικού ή χρωστικής, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εξέτασης και σε ασθενείς που το ιστορικό τους δεν επέτρεπε την εξέταση αυτή (πχ. με ιστορικό αλλεργιών, εγκυμονούσες, νεφροπαθείς κ.α.).

Η αγγειογραφία Angio OCT συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση και παρακολούθηση σοβαρών παθήσεων σύντομα και με ασφάλεια, καθώς είναι μη επεμβατική μέθοδος, ενώ χαρτογραφούνται σοβαρές παθήσεις όπως στις περιπτώσεις διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, θρόμβωσης ή απόφραξης αγγείων αμφιβληστροειδούς, νεοαγγείωση αμφιβληστροειδούς κ.α, παθήσεις του οπτικού νεύρου.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

============