Επικαιρότητα - 7/4/2022


Συμβάσεις έργων 3 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Έργα με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα στη Λακωνία κατά την θητεία της τωρινής περιφερειακής Αρχής, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022, στη Σπάρτη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 3.045.000 ευρώ.

Οι συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας αφορούν:

α) στις συντηρήσεις των επαρχιακών δρόμων Σπάρτη - Καστόρι προς Μεγαλόπολη, Σπάρτη - Βορδόνια, Χάνια Σελλασίας - Καστόρι - Κονιδίτσα και το τμήμα από την επαρχιακή οδό 8 στη διασταύρωση Βρεσθένων, έργα συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρὠ

β) στην αντιπλημμυρική προστασία στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, με συνολικό προϋπολογισμό 895.000 ευρώ

γ) στην αντιπληµμµυρική προστασία στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Τρίπολη - Σπάρτη - Γύθειο και στην επαρχιακή οδό Σκάλα - Γύθειο, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και

δ) στην συντήρηση του δρόμου Κροκεές - Μολάοι - Μονεμβασιά, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι μέσα στον φετινό χρόνο, μέσω των έργων που υλοποιούνται θα έχει προκύψει βελτίωση κατά 30% στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο πρόβλημα των σκουπιδιών που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Σπάρτη, επισήμανε ότι πλέον για την περιοχή της Λακωνίας η λύση, βάσει του σχεδιασμού της κεντρικής διαχείρισης, ο οποίος όπως τόνισε ο κ. Νίκας, είχε γίνει από την απελθούσα περιφερειακή Αρχή, είναι η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας στη Σκάλα. Εκτίμησε ότι η εν λόγω μονάδα θα μπορέσει να είναι έτοιμη στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου, εκφράζοντας και την άποψη ότι περί τα μέσα του φετινού καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάλογη μονάδα επεξεργασίας στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας για τα απορρίμματα της εν λόγω Π.Ε. όπως και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας στην Αρκαδία.

======